Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harrachov 2022

Týden v Krkonoších

Ve středu vyjelo 44 seniorů z Bohumína směr Krkonoše. Večer nás čekalo ubytování v hotelu Harrachov INN a chutná večeře. Z oken hotelu jsme se dívali na proslulé skokanské můstky.

Počasí nám přálo a tak jsme se věnovali individuální turistice. Vyjeli jsme lanovkou na Čertovu horu a kochali se nádhernými výhledy nebo jsme šli poslouchat klidné šumění Mumlavských vodopádů.

Navštívili jsme také unikátní Sklářské muzeum se vzácnými památkami našich předků, sklárnu a sto let starou brusírnu skla. V Harrachově se nachází také SKI muzeum, kde jsme obdivovali soukromou sbírku historických exponátů.

Podnikli jsme výlet do nedalekého Špindlerova Mlýna a vyjeli lanovkou na horu Medvědín. Zpáteční cestou jsme obdivovali krásnou přírodu. Další výlety nás zavedli do Janských Lázní a města Liberce, kde jsme si prohlédli exponáty v Severočeském muzeu. Okouzlila nás také botanická zahrada a novorenezanční budova liberecké radnice.

Na zpáteční cestě jsme se zastavili ve starobylém městě Litomyšl. Zde jsme si prohlédli renezanční zámek se starodávným divadlem a přilehlými zahradami. Potom už naše cesta vedla domů.

Přijeli jsme s dobrou náladou a krásnými vzpomínkami.

Jarmila Czerchová

Pro fotky klikni sem: https://seniorbohumin.rajce.idnes.cz/Harrachov_31.8-7.9.2022

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>

Statistiky

Online: 3
Celkem: 258292
Měsíc: 6056
Den: 143