Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ocenění naší Hanky

Veliká gratulace ke zprávě, která dorazila do Bohumína: Hanka Práglová se stala Seniorkou kraje. Z navrhovaných kandidátů vybrala Krajská rada seniorů právě naši Hanku - vedoucí bohumínského seniorklubu. Mnozí naši senioři si ani neuvědomují, že vést seniorklub je velice fyzicky a časově náročné. A přece to Hanka dělá nezištně a ráda. Naštěstí se obklopila spolehlivým týmem, který alespoň část starostí vezme na svá bedra. A tak můžeme s vrstevníky prožít zajímavé společné chvilky v klubovně, v divadle, v tělocvičně, na kole nebo na zájezdu. Je přece tak jednoduché se dozvědět, že bude autobusový nebo vlakový výlet, přihlásím se a v určenou hodinu přijdu na seřadiště a teď jsem tady a čekám na zážitek. Ale než udeří ta hodina H, jiní lidé nelení a zajišťují. Zajímavou lokalitu je potřeba předem prozkoumat buď vyhledáním na internetu nebo referencemi od známých. Prohledat dobře trasu a okolí, jestli se tam nenajde ještě něco zajímavého. Naplánovat datum, aby nenarušoval cvičení a jiné aktivity buď v seniorklubu nebo pořádané městem. Na ten den objednat autobus s řidičem a u Sv.Petra dobré počasí. Na zámku, v muzeu zajistit hodinu prohlídky. V restauraci oznámit, že přijede 45 hladovců, aby je to nezaskočilo. Určit kdo bude vedoucím výletu a zajistit nezbytného zdravotníka. Pak zapisovat zájemce a vybírat od nich poplatek. Do odjezdu ještě několikrát odhlašovat už přihlášené a znova přihlašovat odhlášené nebo narychlo hledat další zájemce, aby třetí autobus nebyl poloprázdný. Několik týdnů odpovídat na telefonáty a e-maily, v kolik je odjezd, v kolik návrat, (abych stihl Ulici), co je v ceně poplatku, žádat o místo vpředu, žádat o přibrání do autobusu ve Skřečoni či v Pudlově a neustále přehazovat žádosti z prvního autobusu do druhého a obráceně.  Během výletu neustále kontrolovat, jestli jsme někde někoho nezapomněli, jestli není někomu špatně. Odmítat návrhy na odbočení z trasy, v restauraci doplatit nezaplacené jídlo nebo pivo, protože si někdo myslel, že je to v ceně zájezdu. Po návratu bezchybně vyúčtovat a s maličkou nadějí doufat, že aspoň jeden z účastníků řekne: Děkuji, moc se mi to líbilo.

Poptejte se známých v jiných městech, zda u nich takhle aktivně pracuje jejich klub důchodců. Ve většině vám odpoví, ano, jednou si posedíme na Den matek a jednou se sejdeme u opékání párků. Moc si važme, že takovou aktivní šéfovou máme a díky i jejímu kolektivu můžeme prožít v Bohumíně aktivně podzim života. 

Studio B s krajskou Seniorkou roku 2020 Hanou Práglovou - Videoarchiv - Zpravodajství - Město Bohumín (mesto-bohumin.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Liduše Staňková - Blahopřeji

Hanka si to zaslouží, děkujeme za vše, co pro nás dělá.

Hana - Děkuji

Heli, velký dík za tato velice pravdivá slova. Dojala mne. A všichni zasvěcení víme, že starosti nejsou jen u výletů. Ale i když nezištně, na úkor svého volného času, dělám to ráda. Děkuji za ocenění a děkuji všem, kteří jsou ochotni kdykoliv, jakkoliv, třeba jen maličkostí pomoci. Bez nich by náš klub takovým klubem určitě nebyl

 


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 252307
Měsíc: 5010
Den: 147